Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragout
- 30 g olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g onions, sliced
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (2 cm)
-
400
g tomato sauce
lub tomato passata - 100 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 5 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
Pasta
- 1000 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 320 g dried pasta (e.g. penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 749 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 Min
Tempeh Bolognaise
30min
Vegetarian Chilli
35 Min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min