Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 600 g Rehfleisch (z.B. Schulter oder Keule), in Würfeln (2-3 cm)
- 200 g Naturjoghurt
- 1 TL Salz
- 3 TL Chilipaste, rot
- 4 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
Curry und Fertigstellung
- 5 rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)
- 1 ½ TL Korianderkörner
- 3 TL Kreuzkümmelsamen
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Ghee (siehe Tipp)
- 1 Zimtstange, klein
- 5 Kardamomkapseln
- 2 Lorbeerblätter
- 10 Knoblauchzehen
- 250 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen Xacuti
1h 20min
Kerala Fisch Curry
30 min
Tamarinden-Paste
15 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Meeresfrüchte Korma
40min
Schweinefilet Vindaloo
2h 30min
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Schweinefleisch Vindaloo
4h
Chicken Saag
50 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2sa 10 dk
Garnelen Bhuna
30 min