Wersje kompatybilne
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenmarinade für Lachs
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 EL Olivenöl
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut (evtl. Wildlachs), in 5 mm dünnen Scheiben
Radieschentatar
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 30 g Olivenöl
- 200 g Radieschen
Sauerampfercreme und Fertigstellung
- 150 g Sauerampfer, abgezupft, in Streifen
- 200 g Mayonnaise
- 100 g Crème fraîche
- 300 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2736 kJ / 653 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Thunfischpâté
4 godz. 20 min
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25 Std.
Gebratene Meeräsche mit Linsensauce
25 Std.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Sizilianischer Garnelensalat
40 Min
Peruanisches Ceviche
1ωρ. 15 λεπτ.
Garnelen-Chili
40 Min
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3h 30min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 dk
Avocadosuppe mit Garnelen
15 dk
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min