Dreierlei Fischfilets mit Kräutersauce und kleinen Pellkartoffeln

Dreierlei Fischfilets mit Kräutersauce und kleinen Pellkartoffeln

4.4 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Dill abgezupft
    4 Stängel
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Kartoffeln klein, mit Schale (z.B. Drillinge oder rote Kartoffeln)
    800 g
  • Fischfilets à 300-400 g, in je 4 Streifen (Gesamtfischmenge ca. 1000-1200 g)
    3
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • weiße Grundsauce (siehe Tipp)
    500 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 538 kcal / 2252 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...