![Sardische Joghurtcreme Sardische Joghurtcreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/332FB45A-C7F3-4530-B631-22B888AD3309/Derivates/EA2EB52E-7E3A-4CCA-8312-A5779489F865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter weiße Gelatine, eingeweicht und ausgedrückt
- 500 g Sahne
- 120 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL Zitronensaft
- 500 g Naturjoghurt
-
20
g Wodka
lub 20 g Grappa
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
5u.
Limoncello-Creme
5u.
Quark-Mousse
5u.
Panna Cotta al caffè
5u.
Mocca-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Cappuccino-Traum
3 godz. 30 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Nougat-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15min