Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo

Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo

4.5 807 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Tomaten davon 2 in Scheiben
    1000 g
  • Wasser
    500 g
  • Auberginen in Scheiben (1 cm)
    800 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    3
  • Knoblauchzehen
    3
  • Chilischote entkernt
    1
  • Thymian abgezupft
    8 Zweige
  • Olivenöl
    30 g
  • Tomatenmark
    1 EL
  • Zucker
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Paniermehl
    80 g
  • Büffel-Mozzarella gut abgetropft, in dünnen Scheiben
    375 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 611 kcal / 2558 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...