Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1000 g Tomaten, davon 2 in Scheiben
- 500 g Wasser
- 800 g Auberginen, in Scheiben (1 cm)
- 2 ½ TL Salz
- 3 Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 1 Chilischote, entkernt
- 8 Zweige Thymian, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen Pfeffer
- 80 g Paniermehl
- 375 g Büffel-Mozzarella, gut abgetropft, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2558 kJ / 611 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 godz. 25 min
Auberginenröllchen mit Paneer
50min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1h 30min
Auberginen-Schiffchen
1 godz. 15 min
Sommergemüse-Ragout mit Feta-Päckchen
40 Min
Auberginen-Pasta
30min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35p
Pilz-Lasagne
2h 30min
Auberginen-Zucchini-Auflauf mit Hackfleisch
1 godz. 15 min
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min