![Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/342A2E12-494F-4CAA-BBBE-8D98D79E3F53/Derivates/7f13dd2b-9991-4edf-accd-2ec39dedb114.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- ¾ TL Ras el Hanout
- ¼ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 120 g Bulgur
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Babyspinat (siehe Tipp)
- 50 g Granatapfelkerne
- 30 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 50 g Feta, light, in Würfeln (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunter Quinoasalat
50 Min
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15 Min
Quinoa-Tabouleh
40 Min
Couscous-Bowl mit Spinat und Halloumi
30 min
Linsensalat mit Camembert, Roter Bete und Weintrauben
1 Std. 10 Min
Spinat-Süßkartoffel-Salat mit Walnuss-Pesto
30 min
Couscous-Tahin-Bowl
35 min
Kartoffelsalat mit Kichererbsen und Spinat
1 Std.
Weizen-Salat mit Granatapfelkernen
35 min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Pesto-Gemüse-Salat
20 Min
Warmer mediterraner Gemüsesalat
30 min