Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Basmati-Reis
- ½ Bund Koriander, ohne Stiele (opcjonalnie)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1 - 1 ½ TL gelbe Currypaste nach Geschmack (z.B. von Wan Kwai)
- 1 TL Kurkuma
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Möhren, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Zuckerschoten, halbiert
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 1 TL Salz
- 100 g Paprika, gemischt, in Streifen (1 cm breit)
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 480 g), abgetropft
- 15 g Speisestärke
- 200 g Flusskrebsfleisch, gegart, aus dem Kühlregal
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 507 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelen Curry
30min
Kichererbsencurry
40min
Gemüse-Korma
50min
Garnelencurry
35min
Thailändisches Spargelcurry
1h
Süßkartoffel-Curry
40min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40min
Curry von Wurzelgemüsen
1h
Grünes Gemüsecurry
50min
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35min
Linsen-Spinat-Curry
40min