Urządzenia i Akcesoria
Spinattarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stücke
Składniki
-
Parmesan in Stücken100 g
-
Zwiebeln halbiert2
-
Pflanzenöl20 g
-
Rahmspinat, TK in Pellets500 g
-
Tarteteig (300 g), rund, aus dem Kühlregal (z.B. von Tante Fanny)1
-
Crème fraîche200 g
-
Eier (Kl. M)4
-
Salz3 Prisen
-
Pfeffer3 Prisen
-
Cherry-Tomaten halbiert150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1555 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1h 45min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1h 50min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Tarte provençale
1h 40min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1h 30min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Kürbis-Tarte
2h 35min