Pilz-Lasagne

Pilz-Lasagne

4.6 348 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Pilze gemischt (Champignons, Shiitake, Kräuterseitlinge), geviertelt
    700 g
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Gemüse, gemischt (Staudensellerie, Möhren, Zwiebeln), in Stücken
    400 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomatenmark
    2 EL
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Zucker
    1 TL
  • Gemüsefond
    100 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Thymian abgezupft
    3 Stängel
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Mehl
    50 g
  • Milch
    600 g
  • Muskat
    3 Prisen
  • Lasagneplatten
    12

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 711 kcal / 2977 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...