Aubergine-Parmaggiana

Aubergine-Parmaggiana

4.6 565 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Brötchen altbacken (30 g)
    ½
  • Büffel-Mozzarella (2 Kugeln), gut abgetropft
    250 g
  • Auberginen (à ca. 300 g)
    2
  • Salz
    2 ½ TL
  • Schalotten halbiert
    3
  • Oregano abgezupft
    3 Stängel
  • Thymian abgezupft
    4 Stängel
  • Peperoni, rot entkernt
    ½
  • Olivenöl zum Einfetten
  • stückige Tomaten (à 425 g)
    2 Dosen
  • Wasser
    130 g
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Basilikum abgezupft
    4 Stängel
  • Weißweinessig
    30 g
  • Rucola
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 500 kcal / 2087 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...