Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- ½ Brötchen, altbacken (30 g)
- 250 g Büffel-Mozzarella (2 Kugeln), gut abgetropft
- 2 Auberginen (à ca. 300 g)
- 2 ½ TL Salz
- 3 Schalotten, halbiert
- 3 Stängel Oregano, abgezupft
- 4 Stängel Thymian, abgezupft
- ½ Peperoni, rot, entkernt
- Olivenöl zum Einfetten
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 425 g)
- 130 g Wasser
- 1 ½ TL Zucker
- 6 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 30 g Weißweinessig
- 100 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2087 kJ / 500 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Auberginenpüree
30 Min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2 godz.
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 godz. 25 min
Auberginenröllchen mit Paneer
50 Min
Auberginen-Schiffchen
1 Std. 15 Min
Auberginen-Pasta
30 Min
Kürbis-Parmigiana
2 godz.
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1sa 50 dk
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min
Sauce alla Puttanesca
25 min