Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (circa 7 g)
- 100 g di acqua
Terminare la preparazione
- mozzarella ciliegina q.b. per decorare
- carote, pelate e a rondelle q.b. per decorare
- olive nere, a metà q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 997 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastina da minestra
10min
Bibita ACE
10min
A ‘ngornata
2h 20min
Castagnole
1小时 20 分钟
Impasto per pizza
1 Std.
Pizza Margherita
2h
Preimpasto per pane
24h 30 min
Croissant ai wurstel ed Emmental (senza glutine)
2h
Galette des rois con codette rosa
Brak ocen
Chiacchiere salate
55min
Piadine di patate
9h 25min
Ciambelle salate farcite
4h 5min