Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 2 uova (da 60 g circa)
- 150 g di burro freddo a pezzi
- 130 g di zucchero
Crema
- 500 g di latte intero
- 3 tuorli
- 60 g di farina
- 80 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 cucchiaio di farina
- 100 g di biscotti savoiardi (12 pezzi circa)
- 150 g di liquore Alchermes rosso
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 1205 kJ / 288 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3h 30 min.
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Crema pasticcera
15 min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta di ricotta
50 min.
Torta Donizetti
1h
Focaccia dolce
45 min.
Nadalin
6h 30min
Torta degli auguri
1h 35min
Torta Bimby®
1hod. 50min
Torta Sacher bianca
2h 15min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min.