Urządzenia i Akcesoria
Quitten-Tarte
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Zucker150 g
-
Zitronenschale2 TL
-
Ei1
-
Eigelb1
-
Salz1 Prise
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 EL
Quittenfüllung und Fertigstellung
-
Quittenpaste in Stücken700 g
-
Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)70 g
-
Eiweiß zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1724 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quitten-Rotkohl
1sa 20 dk
Gedeckter Quittenkuchen
3sa 30 dk
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1sa 30 dk
Quitten-Kompott
1sa 20 dk
Süß-sauer eingelegte Mirabellen
20 dk
Quittenkonfekt
1sa 25 dk
Orangen-Granatapfel-Tarte
2sa 20 dk
Quitten-Orangen-Eis
8sa 40 dk
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1sa 30 dk
Quittenmus
1sa 45 dk
Quitten-Tarte-Tatin
2sa
Ingwer-Quitten-Streusel
1sa 5 dk