Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen
50 dk
Dreikönigsküchlein
3sa
Gestürzter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Birnenkuchen alla Toscana
3sa 20 dk
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2sa
Traubenkuchen mit Olivenöl
1h 40min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1h 15min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 godz. 15 min
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 Std. 10 Min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min