Urządzenia i Akcesoria
Früchte-Knäckebrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln60 g
-
Cranberrys, getrocknet60 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint geviertelt60 g
-
frische Hefe5 g
-
Sauerteig10 g
-
Wasser120 g
-
Roggen-Vollkornmehl100 g
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Salz½ TL
-
Öl20 g
-
Haferflocken, zart20 g
-
Sesam20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1291 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Körner-Bagels
2 godz.
Müslibagel mit Mandelbutter
2 godz. 30 min
Bürli mit Roggen
12 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 godz. 45 min
Hafer-Nuss-Taler
50 min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 godz. 30 min
Walnuss-Knäckebrot
1 godz. 50 min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 godz.
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 godz.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.