Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Honig-Ringe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 17 godz. 40 min
12 Stück
Składniki
Vorteig
-
Wasser80 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)120 g
Hauptteig
-
Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten270 g
-
Orangensaft frisch gepresst80 g
-
frische Hefe5 g
-
Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)3 - 4 TL
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Honig50 g
-
Sesam, geschält2 EL
-
Leinsamen1 EL
-
Mohn (opcjonalnie)1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
952 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Sandwichtoast
18 godz.
Toastbrot
16 godz.
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Frühstückskipferl
17 godz. 15 min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min