Dinkel-Honig-Ringe

Dinkel-Honig-Ringe

4.7 52 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 17 godz. 40 min
12 Stück

Składniki

Vorteig
  • Wasser
    80 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    120 g
Hauptteig
  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    270 g
  • Orangensaft frisch gepresst
    80 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
    3 - 4 TL
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Honig
    50 g
  • Sesam, geschält
    2 EL
  • Leinsamen
    1 EL
  • Mohn (opcjonalnie)
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 952 kJ / 228 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...