Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à soupe de graines variées (sésame, pavot…)
- 10 tranches de lard fumé
- 2 boules de mozzarella de bufflonne tranchées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2269 kJ / 542 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2h 10min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 godz. 35 min
Biscuits aquarium
1h 45min
Tourbillon au fromage
2h 30min
Allumettes croustillantes au chocolat
1h
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 godz. 50 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min