Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 180 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 422.4 kJ / 101.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Galette classique
1 Std. 35 Min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Biscuits aquarium
1 Std. 45 Min
Sucre à la noix de muscade et au chocolat
5min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2 Std.
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4h
Guimauves à la fraise
3h 35min
Mug cake au chocolat blanc
20min
Mug cake au chocolat
20min
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3h 10min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Pâte à tartiner express
15 Min