Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse à la banane
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de bananes, coupées en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les coques en chocolat blanc
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 50 g de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 641.8 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min
Croustillant chocolat-framboise
16h
Crémeux aux noisettes
1h 45min
Coupelles de chocolat
2 Std. 45 Min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3小时 45 分钟
Patience aux fruits d'été
13h
Mousse poire-caramel beurre salé
2 Std. 30 Min
Entremets aux deux chocolats
35min
Tarte aux chocolats
2h 20 min
Gâteau aux 3 chocolats
2hod. 55min