Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse à la banane
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de bananes, coupées en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les coques en chocolat blanc
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 50 g de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 641.8 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticks de meringue choco-noisettes
2 godz.
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Poulet à croquer, miel et cacahuètes
45 min
Cookie shooter
1h 5 min
Rouleaux de printemps aux fruits rouges
2 godz. 25 min
Mini-dacquoises au chocolat
4 godz.
Muffins chouettes
1 godz. 15 min
Cupcake mimosa
1 godz.
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1 godz. 20 min
Ballotine comme un macaron
25min
Mousse de kiwi
2h 15min