Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 1000 g water
- 350 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 cauliflower, medium (approx. 600 g), cut in bite-sized florets
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Béchamel
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 1 Tbsp wholegrain mustard (opcjonalnie)
- ¼ fine sea salt, or to taste
- ¼ ground black pepper, or to taste
- 550 g milk
- 500 g smoked haddock, skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1329 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50 Min
Tomato and Haddock Rice
50 Min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Kedgeree
45 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 Min
Basque Chicken
1h 10min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min