Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 1000 g water
- 350 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 cauliflower, medium (approx. 600 g), cut in bite-sized florets
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Béchamel
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 1 Tbsp wholegrain mustard (opcjonalnie)
- ¼ fine sea salt, or to taste
- ¼ ground black pepper, or to taste
- 550 g milk
- 500 g smoked haddock, skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1329 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15 min
Kedgeree
45min
One-pot Moussaka
30min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30 min