Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 35 g d'huile d'olive
- 600 g de viande d'agneau, coupée en morceaux
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
-
2
pincées d'origan déshydraté
lub 2 pincées d'origan frais - 1 cube de bouillon de bœuf
- 400 g d'eau
- 320 g de pâtes sèches, type langues d'oiseau
- 1 bâton de cannelle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3508.2 kJ / 838.5 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Biryani de dinde
8h 50min
Agneau confit aux pruneaux
1 Std. 40 Min
Macaronade
2j 30 menit
Couscous royal
1 Std. 20 Min
Aillade de veau
1h 30min
Tajine de veau aux amandes
1 Std. 15 Min
Estouffat toulousain
2h
Capellini aux merguez et tomates séchées
30min
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35min
Stifado de bœuf
1h 30min
Poulet marocain au garam masala et couscous
50min
Axoa d'agneau
55min