Croûte au fromage d'abondance

Croûte au fromage d'abondance

4.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • beurre pour les plats
  • 4 tranches de pain de campagne
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de vin blanc de Savoie, type crépy (facultatif)
  • 4 tranches de poitrine fumée
  • 7 œufs
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 100 g de lait
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 200 g de fromage d'abondance, en tranches
  • 300 g d'eau
  • 4 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 8 cornichons au vinaigre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30.2 g
Kalorie 2517.2 kJ / 604.2 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...