Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g rabarbaru, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 100 - 120 g cukru
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- 1200 g wody
- 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w ok. 2 mm plastry
- liście mięty, świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 szklankę
- Kalorie
- 307.2 kJ / 73.4 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
40min
Lemoniada z arbuza
15min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50min
Sok z ciemnych winogron
40min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 Std. 15 Min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35min
Kompot wiśniowy
35min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20min
Lemoniada truskawkowa
20min