![Country-style chicken liver fritters Country-style chicken liver fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEDE16A7-D4C6-4A89-9177-08AA6240A082/Derivates/4148E379-A670-4873-8070-66D4CFB9281D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g day old bread (approx. 4 slices), crusts removed (and torn into pieces - see Tips)
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g brown onion, cut into halves
- 500 g chicken livers, trimmed
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- oil (approx. 2 tablespoons), for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511.8 kJ / 121.9 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 189.4 mg
Alternatywne przepisy
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Ukrainian dressed herrings
1 godz.
Creamy turkey stew (TM5)
3 Std. 50 Min
Steamed chicken roll and vegetables with vegetable sauce
1h 35min
Asparagus and pea omelette
20min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 godz. 5 min
Quark and herb spread
5 min
Cabbage rolls
1 Std. 50 Min
Sauerkraut soup
50min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35min
Autumn vegetable gratin
50min