Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser, lauwarm
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ½ TL Zucker
- 3 Scheiben Toastbrot (60 g), trocken, gewürfelt
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1h 10min
Eierschecke
6h 30min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Leberknödelsuppe
45 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.
Knuspriger Schweinebauch
3 godz.
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 godz.
Soljanka
45 Min
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
DDR - Soljanka
1h