![Böhmische Knödel Böhmische Knödel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cf4d6b5f72ff2d2a3a9f6a0a79a1974c/Derivates/d1b8405134399da9796313dd6d514599e376568e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser, lauwarm
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ½ TL Zucker
- 3 Scheiben Toastbrot (60 g), trocken, gewürfelt
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Kasseler im Brotteig
3 godz. 50 min
Leberknödel
55min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1 godz. 10 min
Leberknödelsuppe
45min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30min
Lausitzer Hefeplinsen
1j 25 menit
Soljanka
45min
DDR - Soljanka
1h
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
1h