Urządzenia i Akcesoria
Bauernbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser kalt380 - 410 g
-
frische Germ20 g
-
Roggensauerteig, flüssig100 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Roggenmehl Type 960250 g
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Brotgewürz2 geh. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
217 mg
Białko
4 g
Kalorie
525 kJ /
126 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An unserem Tisch ist immer Platz!
26 Przepisów
Austria
Austria
BEST OF 2016
24 Przepisy
Austria
Austria
Einfach. Selbst. Gemacht.
234 Przepisy
Austria
Austria
Heurigenjause
21 Przepisów
Austria
Austria
So geniesst Österreich
64 Przepisy
Niemcy
Niemcy
So genießt Österreich
64 Przepisy
Austria
Austria
Thermomix. Wie nie zuvor.
218 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Brotgewürz
5 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Vollkornspitze
24 godz.
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Graubrot
2 godz.