Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 - 410 g Wasser, kalt
- 20 g frische Germ
- 100 g Roggensauerteig, flüssig
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Roggenmehl Type 960
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 geh. TL Brotgewürz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 525 kJ / 126 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 217 mg
Alternatywne przepisy
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dunkles Landbrot
4h
Dunkles Landbrot
3h
Landbrot Backhausart
1h 40min
Bierbrot
2 Std.
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Graubrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.