
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 - 410 g Wasser kalt
- 20 g frische Germ
- 100 g Roggensauerteig, flüssig
- 400 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Roggenmehl Type 960
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 geh. TL Brotgewürz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 126 kcal / 525 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 217 mg