Tomaten-Ketchup

4.6 942 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
400 g

Składniki

  • reife Tomaten geviertelt
    500 g
    500 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • rote Paprika in Stücken
    90 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rotweinessig
    25 g
  • Muskat
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Honig
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 2 g
Kalorie 286 kJ / 68 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...