![Fagioli rossi in umido Fagioli rossi in umido](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/582b28d2-d921-461d-9c0b-a3713bca66a3/Derivates/f13c6d4c-cd35-4b86-892d-195fb714f5c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla rossa a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 mazzetti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 280 g di fagioli azuki rossi secchi (vedere consigli)
- 900 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 12.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli in salsa di ceci
40min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1hod. 5min
Fagioli alla veneta
1 godz. 30 min
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12hod. 10min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1 godz. 20 min
Fagioli con le cotiche
1hod. 45min
Fave in umido
1hod.
Piselli in umido
1hod. 10min
Fagioli in umido
1 godz. 30 min
Lenticchie in umido
1 godz. 30 min
Ceci in umido
1 godz. 30 min