![Sformato di patate e ricotta Sformato di patate e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D30ECA21-B96F-49DE-BA10-A7FF91B7A54E/Derivates/3C7B73D9-762C-42EF-9CEE-20D66D73F4EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
-
200
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 200 g di latte intero - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck a striscioline
- 2 cucchiai di pangrattato
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2949 kJ / 705 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scarpaccia
1 godz.
Uova ripiene di prosciutto
15 dk
Tortino di lenticchie
50 min
Rotolini di lasagne salmone e basilico
55 min
Crocchette ai funghi porcini
2h 50min
Frittata autunnale
1h 15min
Polpette di tonno e ricotta
20 dk
Rustico con uova e stracchino
1 godz.
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Sformato di finocchi
1 godz.
Torta di patate e mais
1h 50min
Polpette di ricotta
50 min