Sformato di patate e ricotta

Sformato di patate e ricotta

4.3 47 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 850 g di patate pelate e a fette (0.5 cm)
  • 500 g di acqua
  • 500 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
    200 g di latte intero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di speck a striscioline
  • 2 cucchiai di pangrattato
  • 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 705 kcal / 2949 kJ
Białko 27.9 g
Tłuszcz 46.2 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...