![Coniglio alla ligure Coniglio alla ligure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e9f7c7bc-8ab0-4075-9d7e-907428f8cb5f/Derivates/b72705d9-63b4-428f-8862-5de3a14d38d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g di carne di coniglio in pezzi
- 250 g di acqua
- 50 g di aceto
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 70 g di olive nere denocciolate
- 250 g di vino rosso
- 100 g di polpa di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1 godz. 25 min
Coniglio all'appetitosa
1 godz. 10 min
Coniglio alla siciliana
1 godz. 20 min
Ossobuco alla milanese
1 godz. 10 min
Coniglio in porchetta
1 godz. 20 min
Ossibuchi agli asparagi
1 godz. 30 min
Coniglio in umido
1 godz. 25 min
Coniglio stufato
1 godz. 10 min
Coniglio ai funghi
1 godz. 10 min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Fegato alla veneziana
35min
Cinghiale in umido
1 godz. 45 min