Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa

Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa

4.7 305 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 24 godz.
2 Stück

Składniki

Vorteig
  • Wasser
    60 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    80 g
Quellstück
  • Leinsamen
    25 g
  • Flohsamenschalen (siehe Tipp)
    3 TL
  • Quinoa (siehe Tipp)
    25 g
  • Sonnenblumenkerne
    25 g
  • Wasser
    200 g
Hauptteig
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    160 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Dinkel-Vollkornmehl
    330 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    25 g
  • Zitronensaft
    15 g
  • Salz (7-9 g)
    1 ½ TL
  • Quinoa
    2 EL
  • Sonnenblumenkerne
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 38 g
Kalorie 4548 kJ / 1086 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 27.6 g
Węglowodany 155 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...