Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
TM6 TM5

Sauerteigpizza mit Porree und Coppa

4.6 ( 75 ocen )

Składniki

Teig

  • 300 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 200 g Roggenmehl Type 1150
  • 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z.B. von Seitenbacher)
  • 15 g frische Hefe
  • 2 TL Salz
  • 300 g Wasser
  • 10 g Balsamico, dunkel

Belag und Fertigstellung

  • 50 g Cheddar in Stücken (2 cm)
  • 400 g Crème fraîche
  • 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
  • ¾ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 220 g Porree in Ringen (5 mm)
  • 100 g Coppa in Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
451 kcal / 1890 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
4.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy