![Sauerteigpizza mit Porree und Coppa Sauerteigpizza mit Porree und Coppa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26A7EA96-315A-4CB5-98C4-DF1B029590DD/Derivates/3fdba2fb-9c1f-4733-af63-13064e241e1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z.B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 2 TL Salz
- 300 g Wasser
- 10 g Balsamico, dunkel
Belag und Fertigstellung
- 50 g Cheddar, in Stücken (2 cm)
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 220 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 100 g Coppa, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1890 kJ / 451 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Dinnete
2h
Ciabatta
17 Std.
Schweizer Bauernbrot
7h
Römische Pizza Bianco
6 Std. 30 Min
Laugen Croissants
1 godz.
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5h 45min
Weißbrot
15 Std.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 Std.
Baguettes
15 Std.
Baguette Rustica
4h 20min
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min