Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z.B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 2 TL Salz
- 300 g Wasser
- 10 g Balsamico, dunkel
Belag und Fertigstellung
- 50 g Cheddar, in Stücken (2 cm)
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 220 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 100 g Coppa, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1890 kJ / 451 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Dinnete
2 godz.
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12 Std. 40 Min
Maultaschen
2h 30min
Blumenkohl-Galettes mit Rotkohl-Salat
45 min
Spinat-Speck-Pfannkuchen
1h 20min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Dinkel-Seelen
9u.
Rösti mit Rotkohl und Roquefort-Quark
40min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 Std.
Zwiebelkuchen
2h 30min
Luftige Brötchen
2 godz.
Hefezopf "Take five"
2h 20min