Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quellstück
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 50 g Wasser
Brot und Fertigstellung
- Öl zum Einfetten
- 200 g Hafer
- 400 g Wasser, kalt
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
-
10
g Zuckerrübensirup
lub 10 g Honig - 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 100 g Roggen-Vollkornmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 9862 kJ / 2357 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 454 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 62.4 g
- Sód
- 4739 mg
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Dinkelkruste
2h 20min
Skandinavisches Roggenbrot
27 Std.
Sportler-Brot
3h 50min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min