Hafer-Körner-Brot

Hafer-Körner-Brot

4.7 167 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
1 Stück

Składniki

Quellstück
  • Kürbiskerne
    20 g
  • Sonnenblumenkerne
    20 g
  • Leinsamen
    20 g
  • Sesam
    20 g
  • Wasser
    50 g
Brot und Fertigstellung
  • Öl zum Einfetten
  • Hafer
    200 g
  • Wasser kalt
    400 g
  • Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Zuckerrübensirup
    10 g
    10 g Honig
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    300 g
  • Roggen-Vollkornmehl und etwas mehr zum Bemehlen
    100 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 4739 mg
Białko 98 g
Kalorie 9862 kJ / 2357 kcal
Tłuszcz 53 g
Błonnik 62.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 454 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...