Urządzenia i Akcesoria
Thailändisches Spargelcurry
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Reis
-
Wasser1200 g
-
Reis200 g
-
Salz1 gestr. TL
-
weißer Spargel1000 g
-
grüner Spargel500 g
Curry
-
Schalotten75 g
-
Knoblauchzehe1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Pflanzenöl20 g
-
gelbe Currypaste45 g
-
Aprikosenkonfitüre25 g
-
Tomaten geviertelt200 g
-
Kokosmilch (400 g)1 Dose
-
Salz12 Prisen
-
Zucker1 Prise
-
Limette1
-
10 - 12 Stängel Basilikum, abgezupftThai-Basilikum abgezupft10 - 12 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
2116 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargelcurry
35 min
Gemüse-Korma
50 min
Indisches Gemüsecurry
1 godz.
Grünes Thai-Curry mit Zitronengras-Reis
1 godz. 15 min
Kichererbsen-Curry mit Krebsfleisch
45 min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 min
Karibisches Curry
45 min
Gemüsecurry
40 min
Curry von Wurzelgemüsen
1 godz.
Grünes Gemüsecurry
50 min
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50 min