Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Fenchelknolle, in Stücken (3 cm), das zarte Grün beiseite gelegt
- 1 Chilischote, rot, entkernt
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Stängel Oregano, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Aprikosen, getrocknet, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 40 g Olivenöl
- 800 g Tomaten, geviertelt
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 400 g kurze Nudeln (z.B. Tortiglioni)
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft und grob zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2490 kJ / 594 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Pasta mit Bohnen-Tomaten-Sugo
30 Min
Fenchel-Tomatensugo mit Salami
25min
Auberginen-Pasta
30 Min
Ligurische Nudeln mal anders
45 Min
Pasta alla Putanesca
45 Min
Frische Tomaten-Pasta
25min
Spaghetti alla "Norma"
35 Min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 Min
Linguine in Tomatenbutter
30 Min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15min
Sauce alla Puttanesca
25min