Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt

Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt

4.5 671 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • rote Chilischote, frisch entkernt
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • grüne Paprika in Würfeln (3 cm)
    2
  • Harissapaste
    30 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Zimt
    ¾ TL
  • geschälte Tomaten (800 g)
    1 Dose
  • Salz
    1 TL
  • Agavendicksaft
    20 g
  • Blattspinat, frisch
    200 g
  • Halloumi in Scheiben (1 cm)
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1183 mg
Białko 14 g
Kalorie 1273 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...