Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g toasted pine nuts
- 40 g fresh basil leaves
- 80 g extra virgin olive oil
- 25 g lemon juice
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Salad
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle, fusilli)
- 1200 g boiling water
- 500 g chicken breasts, diced (2 cm)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 250 g cherry tomatoes, halved
-
250
g bocconcini (see tip)
lub mozzarella cheese, drained, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2409 kJ / 575 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
Alternatywne przepisy
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1 godz. 10 min
Halloumi Salad
20 min
Chicken and Warm Potato Salad
55 min
Saffron Chicken Penne
30 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM6)
1 godz. 45 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Smoky Couscous Salad
20 min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min