Wersje kompatybilne
Smoked Haddock, Asparagus and Soft-boiled Egg on Toast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water, plus extra for boiling eggs
- 4 smoked haddock fillets (approx. 120 g each), undyed
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper, plus extra for serving
- 200 g fine asparagus, woody ends removed
- 4 medium eggs, cold
- 4 slices bread (see tip)
- salted butter, for toast
- 200 g crème fraîche, for serving
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700.5 kJ / 406.4 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1322.1 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Watermelon Ice Lollies
12h 10 min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5 Min
Curry Shepherd's Pie
1 Std. 45 Min
Spanish Brunch
1h 15 min
S'mores Strawberry Dessert Pizza
1 Std. 30 Min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Peach Iced Tea
2h
Breakfast Bread Pudding
50 min
Classic Egg and Cress Sandwiches
35 min
Elderflower Basil Gin Fizz
10 Min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10 min