![Spaghetti alla Puttanesca Spaghetti alla Puttanesca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61D6F3FF-870C-4B3D-8CD2-E32B056DBD8B/Derivates/bac81834-5991-4ae5-ada2-ad9aa919d09d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers, drained, rinsed
- 5 anchovy fillets, in oil
- 2 pinches dried oregano
- 100 g pitted black olives
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, diced - 850 g water
- 500 g dried spaghetti
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 96 g
Alternatywne przepisy
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 Std. 30 Min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5u. 30min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 Min
Pasta alla Puttanesca
35 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 Min
Pasta Amatriciana
30 Min
Seafood Risotto with Chorizo
1 Std. 5 Min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min