Traditional Austrian Beef Goulash
TM6

Traditional Austrian Beef Goulash

4.7 (104 oceny)

Składniki

  • 600 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
  • 20 g mustard (e.g. English mustard)
  • 350 g onions, cut in 8-10 wedges
  • 30 g clarified butter
  • 20 g tomato purée
  • 1 - 2 garlic cloves, to taste, halved
  • 3 tsp sweet paprika
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp cayenne pepper
    lub ¼ tsp hot paprika
  • 1 tsp dried marjoram
    lub dried oregano
  • ½ beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub ½ tsp meat stock paste, homemade
  • 200 g water
  • 50 g red wine (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1483 kJ / 354 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy