Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 20 g mustard (e.g. English mustard)
- 350 g onions, cut in 8-10 wedges
- 30 g clarified butter
- 20 g tomato purée
- 1 - 2 garlic cloves, to taste, halved
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
¼
tsp cayenne pepper
lub ¼ tsp hot paprika -
1
tsp dried marjoram
lub dried oregano -
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, homemade - 200 g water
- 50 g red wine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10min
Grisons Barley Soup
55min
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1 godz.
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6 Std. 10 Min
Smoky Pork and Beans
3h
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40min
Garlic Turkey Stew
45 min