Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 20 g mustard (e.g. English mustard)
- 350 g onions, cut in 8-10 wedges
- 30 g clarified butter
- 20 g tomato purée
- 1 - 2 garlic cloves, to taste, halved
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
-
¼
tsp cayenne pepper
lub ¼ tsp hot paprika -
1
tsp dried marjoram
lub dried oregano -
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp meat stock paste, homemade - 200 g water
- 50 g red wine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Beef in Stout
1h 40min
Garlic Turkey Stew
45 Min
Plum Clafoutis (TM6)
1 Std. 15 Min
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
45 Min
Red-bown coloured eggs
Brak ocen
Prawn Curry with Basmati Rice
35 Min
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45 Min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1h 45 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 Std. 10 Min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min