Wersje kompatybilne
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 citron jaune non traité
- 160 g de chocolat blanc cassé en petits morceaux
- 80 g de crème anglaise maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 2198 kJ / 525 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Verrines marron et chocolat
20min
Burgers sucrés
3h
Mousse au chocolat blanc et framboises
1h 35min
Dômes banane et chocolat
6 godz. 30 min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3u. 45min
Mousse de yaourt au citron
3h 20min
Tiramisu à la banane
12h 15min
Sorbet poire avec morceaux
12h
Verrine fraise-chocolat blanc
1u. 45min
Mousse au chocolat croustillante
2u.
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45min