Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de sirop d'agave, pour le moule
- 200 g de bananes
- 200 g de beurre doux, en morceaux, et un peu pour le moule
- 130 - 150 g de sucre roux
- 4 œufs
- 2 zestes de citron vert, finement râpés
- 300 g de farine de blé
- 100 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau vapeur au citron
2 godz. 25 min
Gâteau de semoule au citron
1 godz. 20 min
Pudding vapeur
1 godz.
Gâteau de pain perdu aux framboises
35min
Mug cake aux poires et à la cannelle
25min
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1 godz. 15 min
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1 godz.
Gâteau brigadier
2 godz. 30 min
Plumcake vapeur à la carotte
1 godz.
Gâteau vapeur à l'orange
40min
Gâteau de carottes
1h 5 min
Cheesecake à la vapeur
1h 30min