
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan coupé en dés
- 1 gousse d'ail pelée et dégermée
- 50 g de beurre
- 2 brins de persil frais équeutés
- 400 g de champignons des bois frais coupés en lamelles
- 20 g d'huile d'olive
- 2 échalotes pelées et coupées en deux
- 250 g de sarrasin décortiqué
- 100 g de vin blanc sec (1 petit verre)
-
400
g de bouillon de volaille maison (voir "Conseil(s)")
lub 400 g de bouillon de volaille (reconstitué avec 1/2 cube de bouillon de volaille et 250 g d'eau bouillante) - du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 306.1 kcal / 1280.9 kJ
- Białko
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 348 mg