Urządzenia i Akcesoria
Hummus aus dicken Bohnen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
dicke Bohnen, TK300 g
-
Wasser150 g
-
Salz1 TL
-
Schalotten (ca. 50 g)2
-
Knoblauchzehe1
-
glatte Petersilie (ca. 20 g), ohne Stiele½ Bund
-
Tahin100 g
-
Zitronensaft30 g
-
Olivenöl70 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen2 TL
-
Cayenne-Pfeffer, gemahlen½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1626 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Köstlicher Alltag!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Auberginenpüree
1 godz. 30 min
Hummus
20 min
Hummus
10 min
Weiße-Bohnen-Dip
20 min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Bohnenpüree
10 min
Bohnendip mit Chiliöl
45 min
Auberginen-Dip
50 min
Grüner Hummus
10 min
Auberginen-Curry-Dip (Bangladesh)
30 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.