Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben

Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben

4.1 220 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    60 g
  • Butter
    40 g
  • Blumenkohlröschen davon 150 g kleine (1 x 1 cm)
    750 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Sahne
    400 g
  • Muskat, frisch gerieben
    1 Msp.
  • Nordseekrabben gegart
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 2200 kJ / 525 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...