Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de petits pois frais, les cosses seulement
- 600 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Velouté de fanes de radis, magret et riz soufflé
50 dk
Pesto aux fanes de carotte
10 dk
Crème de chou-fleur
40 dk
Velouté de céleri-rave, saint-jacques au lard
55 dk
Velouté de topinambour
45 Min
Soupe de blette
35 Min
Velouté de céleri au stilton
35 Min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 dk
Purée de céleri
25 dk
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40 dk
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40 dk
Velouté de cresson à l'ail
1sa