Zupa z papryki i parmezanu

Zupa z papryki i parmezanu

4.4 1.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 150 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli ziołowej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...