Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 130 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé
- 15 g d'huile d'olive
- ¾ c. à café de sel
La garniture
- 380 g de betterave cuite, émincée en tranches (1 cm)
- 50 g de jus de citron
- 200 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 200 g de crème aigre, 20% m.g.
- 120 g de jambon cru et maigre, détaillé en dés
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2261 kJ / 540 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux légumes
1 Std. 15 Min
Tarte aux 3 légumes
1h 25min
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Pizza au fromage et aux lardons
1h 30min
Quiche au brocoli et au chou-fleur
1 Std. 20 Min
Quiche aux oignons, panais et au camembert
1h
Tarte aux crudités
2 Std. 50 Min
Pâtes au cacao
48 godz.
Quiche aux épinards, roquette et haddock
1 Std. 15 Min
Pizza aux pommes de terre
1h 30min
Cake au chou-fleur
1 Std. 15 Min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h