Zupa grochowa z chorizo

Zupa grochowa z chorizo

4.0 235 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 120 g grochu suchego, połówek
  • 5 g liści mięty, świeżych
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1250 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego
  • 175 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...