Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, type 55, dont 100 g pour fariner
- 400 g de beurre doux, très froid et coupé en morceaux
- 200 g de farine à pain
- 180 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
Le façonnage et la cuisson
- 180 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 1 œuf battu, pour la dorure
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers maison
1h 30min
Baguette
3 Std. 45 Min
Pâtes au cacao
48 Std.
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Oeufs de pâques en chocolat
13 Std.
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain au chocolat
24h
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Brioche parisienne
24h
Petits pains au chocolat
13 Std.
Croissant
16h
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.